Please update your Flash Player to view content.

image

About Our Clinic

A paediatric clinic run by a permanent consultant paediatrician. We care for babies and kids from birth till 18 years old

Announcement

fb icon

new clinic hr 2013

Our History

I always believe the basic principle of life is true—the unchanged phenomenon of our lives is changing! We need to make some changes and adjustment from time to time as to face the changing world. This will indeed upgrade the hospitality and quality of childcare of the clinic and thus delivering the best medical service to our patients and their parents. We always believe, as part of the Dr Chin Childcare Clinic’s team, the spirit of ‘committed to childcare’ is always in our heart and it will never end.

sign-board-up

With this in mind, the clinic has gone through three major renovations and upgrading since its establishment in year 2001.

Since 2001 

children-play-groundchildren play groundRegistration CounterThe first change was of course, the renovation and conversion of this preciously a tile-selling shop to a brand new pediatric clinic, way back in November 2001. That time the idea was simple, just made it a play-ground orientated clinic with the hope that the sick child could enjoy the facilities.

Booking & Patient Information management systemIn year 2006, with the sharp increment of patient number, filing and searching of patients’ cards was a headache task for my clinic nurses. With the mind of serving patient better and cut down the waiting time, and of course going towards the direction of paperless era and environmental friendly, clinic finally engaged on highly efficient clinic management software. Four computers with a printer were bought and set up at one go. To accommodate these equipments, the clinic counter needed to be changed. More Pictures...

2006 2nd Renovation

Big Tree and registration counterdoctor-roomIt was this time; the clinic was converted second time into a jungle orientated set up. This time the clinic had a big tree made from fiberglass to hang decorative staffs according to seasonal festivals, besides putting birds, insects and apples on to it. The tree was gorgeous and fantastic especially the lights were on during night times.

Although the big tree gave us a lot of sweet memory, the dusk cleaning and maintenance were not easy. Children tend to pluck the leaves and destroy the decorative staffs. Moreover, the big townhouse under the tree usually served as a playground for the siblings of the patient who were generally healthy. This activity of course created noise and thus disturbing the dispensary.

More Pictures...

2009 3rd Renovation

Finally, after a deep consideration, the clinic made a 100% change in its whole entire set up and presentation, with only ONE aim…to upgrade the level of cleanliness and comfort for ALL – children, parents, employees and I myself!

3rd Renovation - registration area

Patient's toilet3rd-reno-entrance3rd-reno-toilet-3free WiFi ServiceNursing Roommagazine rack corner

In the month of August 2009, the clinic was temporarily moved up to the first floor as to give way for a tremendous reconstruction with the objectives as follow:

  1. To create a new separated toilet for the clinic staff
  2. To upgrade the patient toilet
  3. To restructure the partition as to maximize the space for medicine storage without compromising the rooms for consultation and giving nebulization
  4. To minimize the time and cost for cleaning and maintaining the integrity of the internal decoration
  5. To reduce the noise level by taking away the townhouse
  6. To create a space for parents to use clinic PC to go online as WIFI is available
  7. To make the area for the nursing and breast feeding more exclusive and comfortable
  8. To reserve a place for book and magazine storage
  9. To make a panel to put up my old presentation, media interview and activities
  10. To make sure the patient and parents waiting area is spacious and comfortable while they are watching movies at LCD
  11. To make ceiling speakers to play soft background music as to calm the anxious parents and patient while they are in my room
  12. To introduce the first of its kind - "Face-to-Face Open Consultation Concept" in my room. this means the parents and patients will be seat directly in front of me without any table seperating us apart. This will foster a good interaction and rapport with patient while doing my physical examination.
  13. To upgrade the level of cleanliness by enforcing the rule of shoes-off inside the clinic
  14. To make the clinic ambient feels like a home, which is cozy, warm and peaceful, so that all children have no phobia

clinic like homeTherefore, the final set-up is home-orientated decoration which incorporated in a lot of wooden furniture and texture, blended with Balinese touch-up as to bring out the natural and peaceful sensation.

We hope with the sensual and harmonious environment, the clinic and its team can serve anxious parents and ill patients a stop for relax and relief…..not only for the physical health, but also for the heart and soul !

Yes, achieving the balance in lives! 

More Picture...

Category: About Clinic

A Member of

mpa-logo

Malaysian Paediatric Association (MPA)

3rd Floor (Annexe Block), National Cancer Society Building,
66 Jalan Raja Muda Abdul Aziz 50300 Kuala Lumpur, Malaysia

Specialist Certified By

Ministry of Health Malaysia

Ministry Of Health Malaysia

Blok E1, E6, E7 & E10
Kompleks E,
Pusat Pentadbiran
Kerajaan Persekutuan,
62590 Putrajaya, Malaysia.

Academy of Medicine of Malaysia

Academy of Medicine of Malaysia

G-1 Medical Academies of Malaysia,
210 Jalan Tun Razak,
50400 Kuala Lumpur, Malaysia

Click HERE To View Certificate

Registration Under

ssm

Suruhanjaya Syarikat Malaysia

Company Commission of Malaysia

Click HERE to view Borang 9